Overstappen naar andere bewindvoerder

Je staat onder bewind, maar je bent niet tevreden over je bewindvoerder? Of staat er een bekende of familielid onder bewind en vraag je je af of zij of hij wel goed geholpen wordt? Dan kan een second opinion van een andere bewindvoerder je soms verder helpen. Wij willen graag samen met je kijken of een overstap verstandig is in jouw situatie. Bel ons voor een vrijblijvende afspraak. Wil je meer weten over het aanvragen van bewindvoering, kijk dan eens op deze pagina.

Redenen voor overstappen van bewindvoerder

Wil je overstappen naar een andere bewindvoerder? Dan moet je vooraf jezelf afvragen waarom je dat wilt. De reden waarom je dat moet doen is omdat de rechter dat ook aan je zal vragen en belangrijker: dat moet je ook in de brief aan de rechtbank uitleggen. Die brief wordt meegestuurd met het verzoek dat wij voor je indienen bij de rechtbank. Wil je weten hoe de procedure bij de rechtbank gaat, klik dan hier voor meer informatie.

Je moet ook goede redenen hebben om over te kunnen stappen. Je kunt daarbij denken aan de reisafstand van je huidige bewindvoerder naar je woonplaats: je kunt moeilijk persoonlijk langsgaan bij je bewindvoerder. Het persoonlijk contact dat stroef loopt of er helemaal niet is of dat je inzicht mist. Of erger: de schulden lopen op!

Deze redenen zijn allemaal redenen die een mogelijkheid bieden voor een overstap naar een andere bewindvoerder. Wij zullen bij een overstap altijd de huidige bewindvoerder bellen en vragen of hij een overstap ondersteund. Als dat laatste zo is, dan kan een overstap sneller worden afgewikkeld. 

Geen reden voor overstappen van bewindvoerder

Wat geen goede reden is om over te stappen is de hoogte van het leefgeld of dat je huidige bewindvoerder niet elk verzoek om extra leefgeld accepteert. Wij snappen heel goed dat de hoogte van het leefgeld heel belangrijk voor je is. Wat wij wel kunnen doen, is samen met je kijken of het budgetplan eventueel ruimte geeft voor extra leefgeld, zodat je samen met je bewindvoerder mogelijk tot andere afspraken kunt komen. Bel ons gerust voor een afspraak.

Overstap naar andere bewindvoerder, wanneer niet handig?

Ondanks dat je misschien goede redenen hebt om over te stappen van bewindvoerder kan de overstap soms niet goed zijn. Daarbij moet je denken als je bijvoorbeeld een aanvraag voor een MSNP traject hebt gedaan. Een overstap naar een andere bewindvoerder kan de aanvraag voor MSNP mogelijk vertragen en dat is wat je juist niet wilt. Je wilt namelijk zo snel mogelijk van je schulden af.

Twijfel je wat te doen? Bel ons en wij helpen je graag met het maken van een goede keuze. Mogelijk kunnen wij samen het MSNP traject door laten gaan tijdens de overstap van bewindvoerder.

Voorbeeldbrief overstappen bewindvoerder

Wij hebben een voorbeeldbrief gemaakt voor het overstappen naar een andere bewindvoerder. In deze brief die je naar de rechtbank kunt sturen is het verzoek om wijziging opgenomen en een aantal redenen waarom je wilt overstappen. Wil je een kopie van deze brief, bel ons of stuur ons een email. Wij sturen je dan de voorbeeldbrief overstappen bewindvoerder.

Andere vragen over overstappen?

Heb je nog andere vragen met betrekking tot een eventuele overstap en de gevolgen daarvan? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak. Samen kijken wij naar een oplossing voor je huidige situatie.

 

Vragen ?

Moet je goede redenen om van bewindvoering over te stappen?

Ja, je moet ook goede redenen hebben om over te kunnen stappen. Je kunt daarbij denken aan de reisafstand van je huidige bewindvoerder naar je woonplaats: je kunt moeilijk persoonlijk langsgaan bij je bewindvoerder. Het persoonlijk contact dat stroef loopt of er helemaal niet is of dat je inzicht mist in je geldzaken. Of erger: de schulden lopen op! Twijfel je, bel of app ons.

Wat is geen goede reden om over te stappen van bewindvoering?

at geen goede reden is om over te stappen is de hoogte van het leefgeld of dat je huidige bewindvoerder niet elk verzoek om extra leefgeld accepteert. Wij snappen heel goed dat de hoogte van het leefgeld heel belangrijk voor je is. Wat wij wel kunnen doen, is samen met je kijken of het budgetplan eventueel ruimte geeft voor extra leefgeld, zodat je samen met je bewindvoerder mogelijk tot andere afspraken kunt komen. Bel ons gerust voor een afspraak.

Overstap naar andere bewindvoerder, wanneer niet handig?

Ondanks dat je misschien goede redenen hebt om over te stappen van bewindvoerder kan de overstap soms niet goed zijn. Daarbij moet je denken als je bijvoorbeeld een aanvraag voor een MSNP traject hebt gedaan. Een overstap naar een andere bewindvoerder kan de aanvraag voor MSNP mogelijk vertragen en dat is wat je juist niet wilt. Je wilt namelijk zo snel mogelijk van je schulden af.\nTwijfel je wat te doen? Bel ons en wij helpen je graag met het maken van een goede keuze. Mogelijk kunnen wij samen het MSNP traject door laten gaan tijdens de overstap van bewindvoerder.