Inkomensbeheer in Rotterdam

Woont u in de regio Rotterdam en lukt het u maar niet om zelf uw geldzaken op orde te krijgen? Betaalt u bijvoorbeeld rekeningen niet op tijd of helemaal niet? Heeft u elke maand te weinig geld over, maar weet u niet hoe dat komt? Dan is Inkomensbeheer in Rotterdam zeer waarschijnlijk iets voor u. Op deze pagina leest u hoe wij u hiermee kunnen helpen.

Wat is inkomensbeheer?

Met inkomensbeheer (ook wel budgetbeheer genoemd) wordt bedoeld dat u uw geldzaken uit handen geeft aan een beheerder. Dat betekent dat uw inkomen op een rekening van die beheerder wordt gestort. De beheerder maakt een duidelijk overzicht van jouw inkomen en uitgaven. Hij bekijkt samen met u waarop u kunt besparen en welke rekeningen er elke maand betaalt dienen te worden. Hij zorgt er ook voor dat uw vaste lasten worden betaald. Dit betekent wel dat er in de basis voldoende inkomen moet zijn om aan uw verplichtingen te voldoen.

Voor wie is inkomensbeheer in Rotterdam geschikt?

Inkomensbeheer in Rotterdam is geschikt voor iedereen in de regio Rotterdam die nog wel zelf grotendeels zijn geldzaken kan regelen, maar wel hulp nodig heeft bij het in orde krijgen en houden ervan. U leert dus om op een verstandige manier met geld om te gaan en ervoor te zorgen dat er niet meer geld wordt uitgegeven dan dat er binnenkomt. Daardoor leert u schulden te voorkomen. Heeft u al schulden? Dan kan de beheerder samen met u kijken naar hoe u die kunt aflossen.

Inkomensbeheer in Rotterdam is geschikt voor iedereen die:

  • Regelmatig vergeet om zijn rekeningen te betalen;
  • Aan het einde van elke maand geen voldoende geld heeft om van rond te komen;
  • Geen overzicht in zijn inkomen en uitgaven heeft;
  • Het moeilijk vindt om te bepalen welke rekeningen eerst moet worden betaald.

Is Inkomensbeheer in Rotterdam verplicht?

Inkomensbeheer in Rotterdam is niet verplicht, u kiest er zelf voor of u het wilt doen of niet. Omdat u er op vrijwillige basis voor kiest, hoeft u het niet bij de rechter aan te vragen. Daarnaast kunt u het ook zelf op elk gewenst moment opzeggen. Kunt u dankzij onze hulp (weer) zelfstandig uw geldzaken beheren? Dan zit u dus niet aan inkomensbeheer in Rotterdam vast. Het is dan ook een tijdelijk hulpmiddel om uw geldzaken (weer) op orde te krijgen. Onthoud alleen wel dat u niet voor niets voor Budgetbeheer heeft gekozen en dat het soms moeite en tijd kost om te wennen aan de nieuwe situatie.

Hoe kan Op Orde Bewindvoering je helpen met inkomensbeheer in Rotterdam?

Wij zien inkomensbeheer in Rotterdam als een financiële hulpverlening. Dat betekent dat wij het belangrijk vinden om het inkomensbeheer veelal in samenspraak met u te doen. Als eerste bekijken we wat uw financiële middelen zijn en wat uw uitgaven zijn. Aan de hand daarvan stellen we samen met u een budgetplan op. Inkomensbeheer betekent wel dat uw inkomen op een rekening van de beheerder wordt gestort, waar u niet bij kunt. U krijgt wel van de beheerder wekelijks of maandelijks een bepaald bedrag aan leefgeld. Van dit geld kunt u boodschappen doen. U bepaalt zelf of u uw leefgeld wekelijks of maandelijks wilt ontvangen.

Is inkomensbeheer in Rotterdam wel iets voor mij?

Wanneer u in Rotterdam of omgeving woont en het zelf lastig vindt om uw geldzaken te regelen, is het een erg goed idee om voor inkomensbeheer in Rotterdam te kiezen. Door hiervoor te kiezen, zorgt u er namelijk voor dat alle rekeningen op tijd worden betaald. Hiermee kunt u een hoop vervelende problemen voorkomen zoals het maken van schulden, afsluiting van uw energieleverancier en zelfs huisuitzetting.

Twijfelt u of Inkomensbeheer in Rotterdam wel wat voor u is, bel ons dan voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Dan kijken we samen met u naar wat voor u de beste oplossing is.