Hulp bij schulden in Rotterdam


Heeft u schulden en zoekt u hiervoor hulp? Dan bent u bij Op Orde Bewindvoering Rotterdam op het juiste adres! Wij kunnen u namelijk op verschillende manieren hulp bij schulden aanbieden. Op deze pagina leest u er meer over.

Wat is Op Orde Bewindvoering Rotterdam?

Op Orde Bewindvoering is opgericht door twee bewindvoerders, Hans en Marleen. We hebben allebei een afgeronde masterstudie fiscaal recht en jarenlange ervaring in de financiële (zakelijke) dienstverlening. Wij hebben Op Orde Bewindvoering opgericht, omdat wij met onze kennis en ervaring kwetsbare en/of hulpbehoevende mensen willen helpen. Ook wanneer u schulden heeft, kunnen wij u helpen. Op Orde Bewindvoering Rotterdam is er trouwens niet alleen voor de inwoners van Rotterdam. Wij zijn werkzaam voor de gehele regio Rotterdam.

Op Orde Bewindvoering is gevestigd aan de Posthoornstraat 17 te Rotterdam. Wilt u langskomen voor overleg of vragen? Maak dan een afspraak.

Hoe kunnen wij u hulp bij schulden geven?

Zoekt u hulp bij uw schulden? Er zijn verschillende manieren hoe wij u hiermee kunnen helpen. Voor elke situatie is wel een mogelijke oplossing te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan budgetbeheer of aan bewindvoering. Hieronder leggen we uit wat wij met beide termen bedoelen.

Wat is Budgetbeheer?

Bij Budgetbeheer draagt u op vrijwillige basis de afhandeling van je geldzaken over aan een beheerder. De beheerder krijgt uw geld in zijn beheer en maakt aan de hand van uw inkomen een budgetplan. Dit plan bestaat uit een duidelijk overzicht van hoeveel geld er in de maand binnenkomt en wat de kosten zijn die maandelijks betaalt dienen te worden. De beheerder zorgt ervoor dat in ieder geval de vaste lasten zoals gas, water licht en huur netjes worden betaald. Heeft u schulden? Dan kijkt de beheerder samen met u of en hoe deze het beste kunnen worden afgelost. Daarna kijkt de beheerder of er financiële ruimte is voor andere zaken zoals bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement. De beheerder zorgt er dus samen met u voor dat u uw financiële zaken weer op orde krijgt.


Wat is Bewindvoering?

Bewindvoering gaat verder dan budgetbeheer. Waar budgetbeheer op vrijwillige basis gebeurt, is dat bij bewindvoering namelijk vaak niet het geval. Bewindvoering is het redmiddel voor iemand die zelf echt niet meer in staat is om zijn eigen geldzaken te regelen. Het is een vrij ingrijpende maatregel die alleen wordt toegepast als iemand onder bewind wordt gesteld door de rechtbank. Dat betekent dat iemand echt niet (meer) zijn eigen financiële zaken op orde kan krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand met een verslaving of aan mensen met mentale en/of fysieke beperkingen. Maar ook als er sprake is van verkwisting of problematische schulden. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval als u uw schulden niet meer kunt betalen. Het complete beheer van het geld wordt bij die persoon weggehaald en in handen gelegd van een bewindvoerder.

Beschermingsbewind

Omdat iemand die onder bewindvoering staat voor zichzelf of anderen wordt beschermd, wordt het ook wel beschermingsbewind genoemd. U kunt zelf beschermingsbewind aanvragen, maar anderen kunnen dit ook voor u doen. Om bewindvoering aan te vragen gaat u samen met een bewindvoering naar de rechter.


Wat is voor mij de beste keuze?

Met beide bovenstaande opties kunnen wij u hulp bij schulden aanbieden. We begrijpen het heel goed dat u het lastig vindt om te bepalen voor welke optie u het beste kunt kiezen. Wij denken graag samen met u mee, zodat u de juiste keuze kunt maken. Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Dit gesprek is geheel gratis. Tijdens het gesprek zoeken we samen met u naar de beste oplossing.

Onze Experts

Hans
Bewindvoerder | Budgetcoach

Marleen
Bewindvoerder | Budgetcoach