Budgetbeheer in Rotterdam

Woont u  in Rotterdam of omgeving en heeft u moeite om zelf uw financiële zaken op orde te brengen en te houden? Blijven er bijvoorbeeld onbetaalde rekeningen liggen? Komt u elke maand geld te kort en begrijpt u niet hoe dat komt? Dan kan Budgetbeheer in Rotterdam u zeker helpen. Op deze pagina vertellen we er meer over!

Wat is Budgetbeheer in Rotterdam precies?

Bij Budgetbeheer draagt u op vrijwillige basis de afhandeling van je geldzaken over aan een beheerder. Die zorgt samen met u voor overzicht in je financiën. De beheerder geeft aan waarop u kunt besparen en zorgt ervoor dat de rekeningen netjes worden betaald uit de beschikbare middelen die u heeft. Dit betekent wel dat er in de basis voldoende inkomen moet zijn om aan uw verplichtingen te voldoen.

Wat betekent Budgetbeheer in Rotterdam voor mij?

Concreet betekent Budgetbeheer in Rotterdam dat iemand anders uw inkomen beheert. Deze beheerder stelt een budgetplan op, waarin precies staat wat uw inkomen en uitgaven zijn. Om uw inkomen te kunnen beheren, laat de beheerder uw inkomen op een rekening storten die hij beheert. Vanaf dat account kan de beheerder uw vaste lasten betalen. U kan hier dus zelf niet bij. Onder deze lasten vallen onder andere de kosten van uw woning, maar ook het aflossen van eventuele schulden. De beheerder stort elke week of elke maand op uw eigen bankrekening leefgeld. U beslist samen met de beheerder of u dit geld liever wekelijks of maandelijks ontvangt. U heeft daar zelf de keuze in. Van dit leefgeld kunt u bijvoorbeeld boodschappen doen.

Een budgetplan, wat is dat precies?

De eerste stap is het uitzoeken en ordenen van uw administratie. Daarna zetten wij samen de inkomsten en uitgaven op een rij, om inzicht in uw financiële situatie te verkrijgen. Dit heeft als doel om uw inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht te brengen. Het kan namelijk heel goed zijn dat u ergens geld laat liggen, zonder dat u het zelf weet. Door alle inkomen en uitgaven op een rijtje te zetten, kunnen we daarachter komen. We inventariseren samen de mogelijkheden voor een belastingteruggaaf, een persoonlijke subsidie, toeslagen, vrijstelling van gemeentebelasting, besparing of het verhogen van je inkomen.

Als we alle gegevens in kaart hebben gebracht, maken we een budgetplan. In dit plan staat wat de maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. Daarna bepalen wij samen met u het leefgeld.

Kom ik ook weer van Budgetbeheer in Rotterdam af?

Het doel van budgetbeheer is dat u nieuwe inzichten aanleert en leert omgaan met het beschikbare budget. U kan op elk moment weer stoppen, het traject is vrijwillig. Houdt alleen wel in gedachten dat u niet voor niets voor Budgetbeheer hebt gekozen en dat het soms moeite en tijd kost om te wennen aan de nieuwe situatie.

Is Budgetbeheer in Rotterdam wel wat voor mij?

Mocht u twijfelen of Budgetbeheer wel wat voor u is, bel ons dan voor een afspraak. Dan kijken wij samen wat voor u de beste oplossing is.

Wat zijn de kosten van Budgetbeheer in Rotterdam?

De kosten voor Budgetbeheer in Rotterdam is € 119,69 per maand. Dit omvat het maken van het budgetplan en het verzorgen van de betalingen van de vaste lasten. Daarnaast verzorgen wij eveneens de aanvragen van bijvoorbeeld de toeslagen, kwijtscheldingen en verzorgen wij uw aangifte inkomstenbelasting. Naast de maandelijkse kosten worden eenmalig opstartkosten in rekening gebracht. De opstartkosten bedragen eenmalig een bedrag van € 295. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek of vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Ik kan Budgetbeheer niet betalen, wat nu?

Voor Budgetbeheer in Rotterdam geldt in de regel geen bijzondere bijstand vanuit de gemeente. Dit laatste geldt wel voor de kosten van bewindvoering. In zo’n geval betaalt de gemeente meestal onze kosten. Bel of app ons voor de mogelijkheden, dan zoeken we samen met u naar de beste oplossing.

Ik wil wel, maar ik kan Budgetbeheer niet betalen. Wat nu?

Voor Budgetbeheer geldt in de regel geen bijzondere bijstand vanuit de gemeente. Dit laatste geldt wel voor de kosten van bewindvoering. In zo’n geval betaalt de gemeente meestal onze kosten. Bel of app ons voor de mogelijkheden, dan zoeken wij samen naar een oplossing.

Budgetcoaches

Marleen
Budgetcoach | Fiscaal jurist

Stel je vraag via WhatsApp!

Klik hier

Hans
Budgetcoach | Fiscaal jurist

Stel je vraag via

WhatsApp!

Klik hier